Recreatiestad

  • Festiviteiten en weekmarkt levendig houden
  • Gemeente draagt bij aan stadsmarketing
  • IJsselstein gastvrijBezoekers en gasten van IJsselstein zijn essentieel voor de lokale economie. Eén van de charmes van IJsselstein is onze historische binnenstad. Onze ligging in de Lopikerwaard, de Kromme IJssel richting de Lek en de historische linten langs de Hollandse IJssel maken IJsselstein aantrekkelijk om te wandelen, fietsen en te recreëren. We hebben ons er hard voor gemaakt dat IJsselstein één van de vier recreatieve gebieden in de groene cirkel rond Utrecht is. Het recreëren om de stad heeft ons de uitbreiding van het IJsselsteinse bos opgeleverd en ruimte voor recreatief ondernemen aan de Hollandse IJssel. Dat is onze sterke positie in de regio. Voorwaarden voor een recreatieve omgeving zijn dat er geen grootschalige woningbouw in het landelijk gebied plaatsvindt. De kades langs de IJssel moeten verstrekt worden. Dit biedt de kans er aantrekkelijke aanlegplaatsen te maken voor passanten. 
Gastvrijheid houdt ook in dat veilige bereikbaarheid en goede vindbaarheid gegarandeerd zijn.

Stadsmarketing vinden wij belangrijk! De weekmarkt in IJsselstein staat in de regio bekend vanwege de bijzondere op- en openstelling. De kwaliteit van de markt is niet vanzelfsprekend. Een ondernemende marktmeester is onontbeerlijk.

Kleinschalige sfeervolle festiviteiten horen zoveel mogelijk plaats te vinden in een passende omgeving, zoals het Kasteelpark en het Kloosterplantsoen.